Page 66 - Template 3
P. 66

 66 FIETSSPECIAL
DE TELEGRAAF
ZATERDAG 20 APRIL 2019
 zitten tien kransjes; het is de enige fiets met 10-speed in deze test.
Canyon (testwinnaar 1)
Merken die via winkels verkopen hebben het niet gemakkelijk in de concurrentie met een online merk als Canyon, die zonder tussenkomst van een fietsen- zaak opereert. De Duitsers maken ook met deze fiets een dijk van een racefiets. Eentje die een perfect evenwicht heeft gevonden tussen comfort en presta- tie. Het racekarakter vinden we terug in de cockpit (H31-stuur) en crankset (kettingbladen: 52/36). Com- fort komt er onder meer uit de geometrie van het frame: je zit wat rechterop en hebt genoeg controle. De zadelpen heeft een gespleten uiteinde, een blad- veerconstructie. In combinatie met de gebogen vorm biedt dat volop comfort. Op onverhard testterrein merken we hoe goed de fiets de trillingen dempt.
De fiets heeft lichte wielen (DT Swiss 1800), hydrauli- sche schijfremmen, steekassen en volledige afmonta- ge met onderdelen uit Shimano’s Ultegra-groep.
Rose (testwinnaar 2)
Het Duitse Rose levert een prima fiets met velg- remmen af. In tegenstelling tot alle andere testfiet- sen zit het remsysteem achter niet op de staande achtervork, maar onder het bracket. Daar is iets voor te zeggen. Het bracket is een stevig, stijf punt; stevi- ger dan de achterbrug. En hoe steviger het montage- punt, hoe beter de remprestatie. Qua onderhoud is dat echter minder prettig, omdat je er minder goed bij kunt. De ontwerpkeuze zorgt in ieder geval voor een cleane uitstraling van de achterbrug, met ranke, iele buizen. Rose heeft de fiets volledig afgemonteerd met Ultegra en schakelt prima. Ook de DT Swiss- wielen (1750) zijn uitstekend: licht en stijf. Samen met Canyon is Rose winnaar van deze test. ●
Racefietsen van 1500 tot 2500 euro
Duitsers maken een dijk van een racefiets
      Canyon Endurace CF SL disc 8.0
Rose Team GF four
adviesprijs €2032,60
Cube Agree C:62 Pro
adviesprijs €2199,--
    rijgedrag
frame
opbouw
techniek
materiaal
adviesprijs €2499,-- frame carbon
frame carbon
gewicht 8,1kg   gewicht 7,1kg  gewicht 8,2kg
  versnellin Shimano Ultegra
versnellin Shimano Ultegra
frame carbon versnellin Shimano
Ultegra
     alg. indruk
remmen schijf(H)
remmen velg
remmen velg
 


   64   65   66   67   68