Page 64 - Template 3
P. 64

 64 FIETSSPECIAL
DE TELEGRAAF
ZATERDAG 20 APRIL 2019
 Winnaars scoren hoog op afwerking en combinatie van prestatie en comfort
zelfde groep: Shimano 105. Uitstekend voor deze prijscategorie.
Merida
Merida gebruikt voor de fiets onderdelen van ver- schillende groepen. Eyecatcher – en niet zeer gebrui- kelijk in deze prijscategorie – is de Shimano’s Ulte- gra-derailleur die net wat lichter en duurzamer is dan het 105-broertje, dat bij Shimano een traptrede onder Ultegra in de hiërarchie staat. Het schakelen gaat prima en wekt vertrouwen.
De eigen wielen van Merida presteren behoorlijk. Met de wielset en het stijve frame voelt de fiets di- rect aan en ontpopt hij zich tot een verrassend agressieve racer. Bij sommige modellen van het merk voelt het alsof je maar langzaam op gang komt, maar bij deze Merida is dat zeker niet.
Rose (testwinnaar)
Toegegeven: we moesten wel even dichter met de neus op het frame om zeker te weten of we met aluminium of carbon van doen hadden. Pas toen we goed ter hoogte van het bracket keken, zagen we lasnaden (carbon heeft dat niet!) en wisten we dat we net als bij alle andere fietsen in deze categorie met aluminium te maken hadden. De afwerking van de naden is gewoonweg subliem. De fiets is zeer licht en als je in gang schiet, merk je dat hij meteen vaart wil maken. Met de Ferrari-rode kleur is het een snelheidsduivel. Rose heeft haar fiets keurig afge- monteerd met onderdelen uit de Shimano 105-groep. Het schakelen en remmen gaat daarmee soepel. Rose kiest voor een Aksium-wielen van Mavic, een instap- set die past bij deze prijscategorie, maar eigenlijk verdient deze uitstekende fiets nog beter. We roepen de Rose uit tot testwinnaar in deze prijscategorie.
Categorie € 1.600 - € 2500
Merida
Met deze carbon aeroracer van Merida kan iedere gewone sterveling zich even prof kan wanen. Met de
  Veluwse Fiets Safari
Op zoek naar de Big Five van de Veluwe!
• 2 x Overnachting inclusief luxe ontbijtbuffet
• 2 x 3-gangen diner van de chef
• 1 dag fietshuur en een prachtige route over de Veluwe
• Gebruik van tropisch binnenbad, sauna en solarium
• Parkeren op eigen terrein
• Gratis gebruik van Wifi
  Van € 199,- nu vanaf
  € 129,- p.p.!
Geldig van mei t/m sept. 2019
     Villa Vennendal - Nunspeet - 0341-261016 - www.villavennendal.nl
                                              

   62   63   64   65   66