Page 31 - Template 3
P. 31

 VRIJ
ZATERDAG 20 APRIL 2019
FIETSSPECIAL 31
     Accu
Display
Ondersteuning
Beoordeling fiets
Beoordeling testrijders 8,0
 Geknipt voor vakantiegangers en liefhebbers van langere tochten
Cannondale Tesoro Neo X1
★★★★★
Prijs: € 3499 (met 500 Wh. accu). Gewicht fiets met accu 22,7 kg, accu 2,6 kg.
Actieradius op zware testparcours is goed: 53 km = 10,6 km/100 Wh.
Accu fraai weggewerkt in onderste buis frame.
Voorzien van het eenvoudige Puri- on-display van Bosch. Display links op het stuur is goed te bedienen en af te lezen. Informatie is beperkt en lastig op te vragen. Ook resetten en verlichting aan zetten is lastiger dan bij gangbare Bosch Intuvia-display.
Voorzien van Bosch Performance line CX middenmotor. De ondersteu- ning, met krachtsensor, is zeer vloei- end, zeer krachtig en onder alle omstandigheden goed. Reageert duidelijk directer dan de Bosch Active line plus. Motor duidelijk hoorbaar en vrij veel weerstand met ondersteuning uit.
Afgemonteerd met Deore 1*10 derail- leurversnelling, hydraulische schijf- remmen, wielen met steekassen, zeer goede koplamp. Alleen een kettingring. Achterdrager kan max 15 kg dragen. Comfortabele banden, stijf frame. Zeer goed verende voor- vork. Geen achterreflector, geen zijreflectie in de wielen.
De testrijders vonden de rijeigen- schap van de fiets zeer goed. Zeer stabiel, strak sturend en de brede banden en voorvork boden veel comfort. Minpuntjes: geluid van motor en beperkte display. Stuur werd als te breed ervaren.
   Eindconclusie
Een fiets die lijkt op de Trek UM5+, maar die door brede stuur net wat minder rijdt. Ook qua afmontage wat minpuntjes.
     


   29   30   31   32   33