Page 26 - Template 3
P. 26

 26 FIETSSPECIAL DE TELEGRAAF ZATERDAG 20 APRIL 2019
E-bikes - categorie 2 middenmotor en naafversnelling
        E-Bikemanufaktur 5NF
★★★★✩
Prijs: € 3699 (met de geteste 610Wh. accu). Gewicht fiets met accu 26,4 kg, accu 3,1 kg.
Actieradius op zware testparcours is redelijk: 60 km = 9,8 km/100 Wh. Accu geïntegreerd in de onderste framebuis. Redelijk makkelijk uit- neembaar. Weergave accu-inhoud op display onduidelijk. Laadsnelheid: 165 watt (=snel).
Continental display geeft veel infor- matie, waaronder eigen vermogen. In midden van stuur, bediening links bij het handvat. De knopjes vonden testers wat onhandig te bedienen. Lay-out niet heel overzichtelijk.
Ondersteuning van Continental motor is goed en zeker heuvel op lekker krachtig. Bij starten komt ondersteuning wel een beetje schokkerig in. Motor duidelijk hoor- baar. Fiets was snel met motor uit.
Fiets afgemonteerd met Nexus8 versnellingsnaaf, hydraulische schijf- remmen, redelijke koplamp en goe- de verende voorvork. Gates tand- riem met goede broekbescherming.. Handige bagagedrager (Racktime), met daarin achterlicht mooi ver- werkt.
Ondersteuning heuvel op zeer goed en rijgedrag van de fiets ook goed. Geluid, display en starten van de ondersteuning worden als minder goed ervaren.
Union Elite H8
Pegasus Opero EVO 5 di2
Belt CAP ★★★★✩
Prijs: € 3799 (met 750 Wh. accu). Gewicht fiets met accu 29,0 kg,
Actieradius op zware testparcours is goed: 77 km = 10,3 km/100 Wh.
Accu aan de onderkant mooi ver- werkt in de onderste framebuis. Wordt wel vies van opspattend vuil. Laadsnelheid lader: 160 watt (=snel).
Het grote Shimano Steps display is uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar. Display in het midden van het stuur en bediening links bij het handvat. Bediening van de ondersteuning met twee knopjes bij stuur is goed te doen. Informatie wisselen gaat bij het display en dat is wat onhandig tijdens fietsen.
Voorzien van de Shimano STEPS E-6100. De ondersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstandigheden goed. Heuvel op wel wat rustig. Motor licht hoorbaar en lijkt wat weerstand te geven bij uitschakeling.
Fiets afgemonteerd met de nieuwe Nexus5 versnellingsnaaf met elek- tronisch schakelen, goede verende voorvork en hydraulische schijfrem- men. Gates tandriem met goede broekbescherming. Goede koplamp. Achterlicht mooi geïntegreerd in de drager. Verende zadelpen had veel speling
Goed stabiel rijdende fiets. Onder- steuning vrij rustig, vooral heuvel op valt die wat tegen. Terugschakelen met de naaf gaat soms gepaard met hoop gekraak.
Display
Ondersteuning
Beoordeling fiets
Beoordeling testrijders 7,2
Eindconclusie
Goede fiets met goede afmonta- ge en krachtige motor om snel de heuvel op te rijden. Maar ondersteuning van Continental scoort onder gemiddelde op het display, geluid en ondersteuning bij wegrijden.
Prijs: € 2299 (met 418Wh. accu). Gewicht fiets met accu 24,8 kg, accu 2,6 kg.
Actieradius op zware testparcours is redelijk: 40km = 9,6 km/100 Wh. Accu geplaatst op onderste frame- buis. Makkelijk uitneembaar. Laadsnelheid: 160 watt (=snel).
Het kleine en minimale Shimano Steps display is niet afneembaar en op zich goed afleesbaar. In midden van stuur en bediening links bij handvat. Bediening met twee knop- jes bij stuur is goed te doen. Infor- matie wisselen gaat bij het display en dat is wat onhandig.
De Shimano STEPS E-6100. De on- dersteuning, met krachtsensor, is zeer vloeiend en onder alle omstan- digheden goed. Maar heuvel op wel wat rustig. Motor licht hoorbaar. Lijkt wat weerstand te geven bij uitgeschakelde motor.
Fiets afgemonteerd met Nexus8 versnellingsnaaf en hydraulische velgremmen. Gates tandriem met goede broekbescherming. Verlich- ting mooi geïntegreerd in frame en drager. Maar koplamp is te verblin- dend voor tegenliggers en geeft matig licht om zelf de weg te zien.
Goed stabiel rijdende fiets. Wel wordt vering gemist. Ondersteuning vrij rustig, vooral heuvel op.
Accu
Display
Ondersteuning
Beoordeling fiets
Beoordeling testrijders 7,1
Eindconclusie
Scherp geprijsde fiets met goede afmontage en prima ondersteu- ning. Maar kwam op het zware testparcours wel iets tekort.
★★★★✩
    Accu
Accu
Display
Ondersteuning
Beoordeling fiets
Beoordeling testrijders 7,1
     Eindconclusie
Mooie en goed rijdende fiets met goede onderdelen. Maar de on- dersteuning met vijf versnellings- naaf en elektronisch schakelen scoorde niet goed heuvel op.   24   25   26   27   28