Page 56 - SNPS Jaarverslag 2020
P. 56

geoptimaliseerd en worden nu
door 85 procent van de ontvangers geopend. Een ongekend resultaat
in de pensioenwereld. Ook de homepage van Shell Pensioen is
onder handen genomen. Relevante informatie is daardoor makkelijker vindbaar. Daarnaast is er een aparte ESG-pagina opgezet. Uit het ESG -deelnemersonderzoek, waar 7.000 deelnemers van zowel SNPS als SSPF aan mee deden, bleek dat men meer wil weten over dit onderwerp. De pagina werd op ludieke wijze gelanceerd met een speciale kerstkaart die aan alle deelnemers werd toegezonden.
Om erachter te komen hoeveel vertrouwen deelnemers in het fonds hebben, is er een uitvraag gehouden. SNPS scoorde een dikke 8,5. Uit
de resultaten blijkt bijvoorbeeld dat Nederlandstalige deelnemers meer vertrouwen hebben in het pensioenfonds dan Engelstalige deelnemers. SNPS probeert hier in de toekomst in communicatie meer rekening mee te houden.
 Over Debby van der Voort
Als communicatiemanager van Shell Pensioenbureau Nederland is Debby verantwoordelijk voor de communicatie naar 40.000 deelnemers: actieven, oud-medewerkers en gepensioneerden. Met een achtergrond in de PR-wereld heeft Debby gewerkt bij bedrijven als PricewaterhouseCoopers (PwC) en Deloitte. Voor Shell organiseerde ze events als Formule 1 hospitality, Shell Eco-marathon en Generation Discover. Haar interesse ligt bij de kennis van gedragsverandering door communicatie, toegepast op een ‘low interest’ onderwerp als pensioen. Debby woont in Den Haag, samen met Martin en zoon Mink.
 56 Jaarverslag 2020 - SNPS


   54   55   56   57   58