Page 53 - SNPS Jaarverslag 2020
P. 53

Wat mis je zelf aan deze nieuwe vorm van werken?
“Ondanks dat we elkaar dagelijks digitaal spreken, mis ik het persoonlijke contact met het team. Even iemand in de ogen kijken om te zien hoe het écht met diegene gaat of een praatje bij het koffieapparaat met een collega uit een ander team. Daarom hebben we nu, voor wie wil, een dagelijks digitaal koffiemomentje om bij te praten en het even niet over werk te hebben.”
Zijn er ook mooie dingen voortgekomen uit deze crisis?
“Absoluut. We werken nog meer digitaal. Dat scheelt papier en is milieuvriendelijker. En ik ben supertrots op mijn team! Dat was ik al hoor, maar nu nog meer. In een onzekere periode word je ineens gedwongen om volledig thuis te werken. Soms met kinderen of andere huisgenoten. Natuurlijk was het even puzzelen met de bezetting aan de telefoon vanwege medewerkers met jonge kinderen maar gelukkig konden we dat onderling goed opvangen. We hebben geen achterstanden in onze werkzaamheden opgelopen en als het goed is, hebben onze deelnemers er nooit iets van gemerkt.”
Hoe vind je het zelf om vanuit huis te werken?
“Over het algemeen vind ik het erg prettig. Ik heb gelukkig een aparte werkkamer, waardoor ik
’s avonds ook echt mijn laptop dicht kan klappen en het werk achter me laat. Vaak ga ik aan het einde van de dag nog even wandelen, om mijn hoofd leeg te maken. Vroeger was de reistijd daar geschikt voor, maar nu wandel
ik dus elke dag. Nog goed voor mijn gezondheid ook!”
En de toekomst. Hoe zie jij die?
“Ik mis mijn team heel erg. Ik zou graag weer samen in een ruimte werken
of een keer een borrel drinken met elkaar. Maar ik blijf positief! Nog even volhouden en als iedereen gevaccineerd is, kunnen we hoop ik weer terug naar het oude ‘normaal’. Het thuiswerken zal waarschijnlijk blijven, ik verwacht met de mogelijkheid om soms ook op kantoor samen te zijn. Ik vind het mooi om te zien dat de reguliere bedrijfsvoering ook zeer goed in een thuiswerksituatie zijn doorgang kan vinden. Het beste van twee werelden, toch?!”
 Over Suzanne Pama
Suzanne Pama werkt als Manager Operations Pensioenfonds Shell bij Achmea. Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van onder andere Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Suzanne Pama woont in Brabant.
 Jaarverslag 2020 - SNPS 53

   51   52   53   54   55