Page 14 - SNPS Jaarverslag 2020
P. 14

Gelukkig gaan duurzaamheid en rendement goed samen
grote stappen gezet op het gebied
van maatschappelijk verantwoord beleggen (ESG) en daar ben ik trots op. Nu is het zaak om ons beleid verder te verduurzamen.”
Bjorn: “Het is mooi om te zien dat onze deelnemers ook waarde hechten aan duurzaamheid. De respons op het ‘deelnemersonderzoek ESG’ dat we afgelopen jaar hebben gehouden, was enorm. Het is belangrijk dat het bestuur ervoor blijft waken dat de ESG-implementatie in lijn is met wat deelnemers voor ogen hebben. Want naast duurzaamheid vindt men een goed pensioen ook van belang.”
Martin: “Gelukkig gaan rendement en duurzaamheid goed samen. Er zijn
voldoende onderzoeken die laten zien dat ESG-investeringen zorgen voor een beter rendement. Wat dat betreft is maatschappelijk verantwoord beleggen een win-winsituatie.”
Bjorn: “Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat alle keuzes die we maken helder zijn voor de deelnemers én dat ze weten waar ze terecht kunnen met vragen.”
Martin: “Ik heb veel vertrouwen
in ons nieuwe communicatiebeleid waarin we focussen op transparantie (heldere boodschap), bewustzijn (wat betekent dat voor mij?) en perspectief (aanzetten tot handeling). Bovendien wordt onze manier van communiceren steeds persoonlijker. Dat deelnemers tegenwoordig kunnen beeldbellen als ze vragen hebben over hun pensioen vind iieen heel goede verbreding van
de service aan onze deelnemers. Maar ik verwacht bijvoorbeeld ook dat het nieuwe administratiesysteem van onze pensioenuitvoerder dat in de maak is, zal bijdragen aan meer transparantie en beter inzicht.”
 Oud-Shell-gediende en levensgenieter
Een man met een rood-geel hart: dat is Martin ten Brink in een notendop. Na een dienstverband van ruim 35 jaar nam hij vorig jaar afscheid van Shell om meer tijd vrij te maken voor zijn familie en vele interesses. Als voorzitter van SNPS is hij nog nauw betrokken bij het fonds en zet hij zich in voor een goed Shell-pensioen.
 14
Jaarverslag 2020 - SNPS

   12   13   14   15   16